Welke vloertegels moet ik kiezen? Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw vloertegels


welke vloertegels moet ik kiezen

Welke vloertegels moet ik kiezen? Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw vloertegels

Of je nu een professionele tegelreiniger bent of een weekendkrijger, de vraag welke Dé webshop voor bijzondere Retro Tegels Anno Nu ik moet kiezen, is een beetje een discussie geworden. Aan de ene kant heb je die tegelreinigingsfanaten die zweren bij alles wat organisch is en aan de andere kant heb je die doe-het-zelvers die geen idee hebben wat ze doen, maar er nog steeds van overtuigd zijn dat je niets moet gebruiken dat is niet natuurlijk. Dus wat klopt er?

Er zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van welke vloertegel u moet gebruiken. De eerste is of u wilt dat uw vloertegels er natuurlijk uitzien of niet. Sommige mensen houden van een meer aardse uitstraling, terwijl anderen willen dat hun vloertegels er glanzend en spiegelend uitzien. Om een natuurlijke uitstraling te krijgen, moet u mogelijk uw tegel- en voegkleuren mixen en matchen. Een goede tip voor degenen die een natuurlijk ogende vloer willen, is om een donkerdere tegel te gebruiken met een lichtere voegkleur.

De tweede factor waarmee u rekening moet houden, is hoe vaak u van plan bent uw tegels te gebruiken. Als u van plan bent ze regelmatig schoon te maken, is het de moeite waard om een duurzamer product te kiezen, zoals reinigingsoplossingen op cementbasis. Als u echter veel verkeer heeft, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een tegel die gemakkelijker schoon te maken is. Dit kunnen marmeren tegels of keramische tegels zijn. Tegels die slijtvast zijn en bestand zijn tegen veel voetverkeer, zijn wellicht de beste keuze. Je kunt een tegel altijd breken en opnieuw gebruiken, maar de meeste mensen zijn niet bereid dit geld uit te geven.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten van oplossingen voor het reinigen van voegen en tegels bij het beslissen welke vloertegel u moet kopen. Als u veel geld uitgeeft, wilt u uw voeg professioneel laten reinigen. Hoewel dit misschien meer kost dan een goedkoper alternatief, bespaart het u op de lange termijn. Er is niets erger dan tegelvloeren die er voor hun tijd oud uitzien.

Het is ook de moeite waard om uit te zoeken welke reinigingsoplossingen geschikt zijn voor uw tegelvloer. Sommige reinigingsoplossingen laten een wit residu achter op uw tegel, waardoor ze er dof uitzien. Anderen kunnen uw voeg zelfs verkleuren, wat zeer ongewenst is. Sommige reinigingsoplossingen kunnen ook schade aan uw vloer veroorzaken door chemicaliën in het water te spoelen, wat niet goed is als u jonge kinderen of huisdieren heeft. Zoals bij elke reinigingsprocedure, moet u altijd de instructies lezen die bij uw reinigingsproduct worden geleverd.

Hoewel deze factoren belangrijk zijn, is het de moeite waard eraan te denken dat persoonlijke voorkeur echt telt. Gun uzelf altijd voldoende tijd om te beslissen welke vloertegels u wilt. Alleen omdat een product eruitziet als de ideale keuze in de winkel, wil nog niet zeggen dat het bij jouw kamer past. Het is veel beter om een paar verschillende tegels te proberen totdat u er een vindt die perfect voor u werkt. Wees niet bang om wat extra geld uit te geven om precies te krijgen wat u wilt – u zult vaak merken dat een beetje extra uitgeven zichzelf vele malen terugbetaalt.

Meer informatie op: Retrotegels