Wegwerphandschoenen voor verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen


Wegwerphandschoenen

Er zijn een aantal verschillende wegwerphandschoenmaterialen op de markt, die allemaal te variëren van kwaliteitsgraden. Deze handschoenen zijn gemaakt van latex of nitril, een synthetisch polymeer. Latex en nitril zijn de dikste vormen van handschoenmateriaal en bieden de meeste barrière van elk type handschoen. Hoewel dit soort handschoenen veel voorkomt in ziekenhuizen en medische instellingen, hebben ze ook de voorkeur van mensen in de industriële en commerciële wereld vanwege hun duurzaamheid en slijtvastheid.

Er zijn verschillende materialen voor wegwerphandschoenen beschikbaar, waaronder:

Wegwerphandschoenen voor algemeen gebruik: Er zijn over het algemeen drie soorten wegwerphandschoenen, afhankelijk van waarvoor ze worden gebruikt. De meest voorkomende zijn: algemeen medisch, pleuraal en neuszakje. Wegwerphandschoenen voor algemeen gebruik zijn meestal gemaakt van latex, met weinig tot geen rekbaarheid. Dit soort handschoenen bieden matige bescherming tegen: Keratosis Pilaris (KP), dit zijn de roodachtige bultjes die op de rug van de handen en armen voorkomen; Al deze soorten wegwerphandschoenen bieden een matige tot goede barrièrebescherming tegen bacteriën en irriterende stoffen, met weinig tot geen rekbaarheid.

Wegwerphandschoenen van medische kwaliteit: Dit soort handschoenen bieden een hoger niveau van barrièrebescherming dan handschoenen voor algemeen gebruik, die doorgaans minder bescherming bieden. Een reden waarom handschoenen van medische kwaliteit meer bescherming bieden, is omdat ze zijn ontworpen om meer vocht te absorberen en vast te houden, waardoor ze een grotere barrière bieden. De materialen die worden gebruikt in handschoenen van medische kwaliteit zijn: nitril, polypropyleen en polyester. Omdat ze bij patiënten worden gebruikt, geven veel ziekenhuizen en artsen de voorkeur aan dit soort wegwerphandschoenen in plaats van de reguliere soorten.

Latexhandschoenen: alle soorten wegwerphandschoenen van latex zijn geweldig om comfort en bescherming te bieden tegen vele soorten chemicaliën, inclusief die in de keuken. Ze zijn echter berucht vanwege hun kwetsbaarheid voor schade door water en voor bepaalde soorten chemicaliën, zoals chloor. Het is van cruciaal belang dat u goed oplet bij het wassen van dit soort handschoenen, om ervoor te zorgen dat ze niet in gevaar komen, ongeacht de chemicaliën die u tegenkomt. Enkele van de dingen die latexhandschoenen kunnen beschadigen, zijn onder meer: gewone zeep en water en bepaalde chemicaliën die in de badkamer kunnen worden aangetroffen.

Wegwerpbare flexibele handschoenen: dit soort handschoenen zijn de eenvoudigste, veiligste en meest comfortabele. Ze bestaan al tientallen jaren en komen heel vaak voor. De materialen die worden gebruikt om ze te maken, zijn meestal: katoen, nylon, polyester en vinyl, hoewel er ook andere beschikbaar zijn. De handschoenen bieden uitstekende bescherming voor veel verschillende activiteiten, wat betekent dat ze op veel verschillende plaatsen populair zijn, ook op medisch gebied. Ze worden vaak gebruikt door artsen, verpleegsters en medische technici. Dit is tegenwoordig een van de meest populaire handschoentypes.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van alle soorten wegwerpbare persoonlijke beschermingsmiddelen die vandaag beschikbaar zijn.

Er zijn nog veel andere soorten, waaronder wegwerpartikelen die zijn ontworpen voor sport, handbescherming voor mensen die met chemicaliën werken, beschermende handschoenen voor mensen die met kinderen werken en zelfs nitril wegwerphandschoenen voor degenen die met giftige materialen werken. Deze verschillende handschoenmaterialen bieden u veel gemak en veiligheid, wat uw taak ook is. Zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw werk.

Vind meer informatie: Clean Product