Gezonde vleesvervangers


Gezonde vleesvervangers

Linzen zijn een plant uit de familie Fabaceae. Het zijn zaden die uit de peulvruchtplant groeien. Naast menselijke consumptie worden ze vaak gekweekt voor veevoer, kuilvoer en als bodemverbeterende groenbemester. Leer hoe u deze peulvruchten voorbeelden in uw eigen tuinen kunt gebruiken. Dit artikel geeft een kort overzicht van peulvruchten en hun toepassingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen en voordelen. Lees verder om meer te weten te komen over dit veelzijdige voer.

peulvruchten

Een van de grootste voordelen van peulvruchten is hun vermogen om stikstof zonder hulp vast te leggen. Omdat peulvruchten van nature stikstof bevatten, hoeven boeren geen synthetische mest te gebruiken, waarvoor fossiele brandstoffen nodig zijn. Bovendien, omdat ze geen irrigatie nodig hebben, zijn peulvruchten een goedkope bron van eiwitten. Vergeleken met andere plantaardige eiwitten verbruiken ze minder water per kilo eiwit. Ze zijn ook extreem goedkoop.

Een ander voordeel van peulvruchten is hun lage vetgehalte en glycemische index. Dit betekent dat ze vetarm zijn en een lage GI hebben, wat goed is voor mensen met diabetes. In vergelijking met vlees bevatten peulvruchten complexe koolhydraten. Om deze reden zijn ze een uitstekende bron van eiwitten. Daarnaast zijn ze caloriearm en hebben een milde smaak. Daarom zijn ze een geweldige bron van eiwitten, vezels en ijzer.

Omdat peulvruchten een uitstekende bron van eiwitten zijn, kunnen ze worden toegevoegd aan salades en soepen. Groenten zijn ook een goede bron van antioxidanten en vitamines. In een uitgebalanceerd dieet moet u eiwitten en complexe granen opnemen. En vergeet de gezonde vetten in groenten niet, zoals amandelen, olijven en avocado. Bonen zijn ook een goede bron van vezels en kunnen zelfs je cholesterolgehalte verlagen.

Site bezoeken voor meer info: https://www.valledelsole.nl/