Bullet Journaling – Het geheime wapen van zelfverbetering


bullet journal

De beste plaats om met Bullet Journaling te beginnen, is door de Bullet Journal-site te bezoeken. Bezoek eerst de sectie Veelgestelde vragen voor eventuele vragen die naar boven zijn gekomen. Bezoek ook het forum. Hier worden de meeste vragen gesteld en beantwoord, plus elke dag nieuwe. Daar vind je veel ondersteuning en waar je vragen snel beantwoord kunnen worden.

Het lijdt geen twijfel dat de sleutel tot elke succesvolle, plezierige, levenslange gewoonte het maken van een takenlijst en / of bullet journal is. Beide zijn belangrijk. In het bullet-journal kunt u zowel dagelijkse taken als wekelijkse taken opnemen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan het een of het ander te doen, maar beide zijn gunstig. In de takenlijst kunt u uw meest gewilde of langetermijndoelen noteren. Vervolgens stel je mini-doelen (ook wel mini-prestaties genoemd) om elk doel te bereiken.

Onthoud bij het plannen van uw dagelijkse boekingen in het bullet journal of het loggen van uw maandelijkse prestaties in het bullet journal dat het niet het hele bericht schrijft. Het schrijven moet alleen dienen als een aanwijzing voor toekomstige reflectie. Schrijven op een witte indexkaart geeft je niet dezelfde weerspiegeling van je handschrift als schrijven op een vel papier met donkere inkt. Ik geef de voorkeur aan de whiteboards omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en omdat er zoveel verschillende formaten zijn, kan ik zonder veel onderbrekingen bullet journaling aan mijn bureau doen.

Een andere geweldige toevoeging aan mijn maandelijkse bullet journaling is het gebruik van een indexkaart om notities op te schrijven. Waarom? Omdat ik het notebookgedeelte van mijn notebook graag gebruik. Als ik aan het werk ben, kan ik mijn roze notitieboekje of mijn blauwe notitieboekje (mijn zwarte pen) gebruiken. Maar als ik thuis ben, gebruik ik meestal mijn roze notitieboekje of mijn blauwe notitieboekje (mijn zwarte pen). Door op een indexkaart te schrijven, kan ik sneller en bedachtzamer schrijven (omdat ik kan zien wat er is geschreven en niet alleen een groot aantal letters en cijfers).

Als u wilt dat uw aantekeningen een meer holistische benadering van uw leven en uw projecten weerspiegelen, moet u de vermeldingen in uw bulletins of bladen opschrijven op basis van hoe u zich gewoonlijk gedraagt. De verzameling “regenachtige dagen” wordt bijvoorbeeld geregistreerd onder “regenachtige dagen” voor de maanden juni, juli en augustus. Als je de neiging hebt om dingen uit te stellen of uit te stellen, zet dan de betekenaars onder de juiste maanden.

Als je het bullet journal gebruikt voor een aantal snelle schrijfactiviteiten, moedig ik je aan om creatief te zijn. U hoeft niet het hele item te schrijven. Schrijf gewoon de nodige informatie op de juiste momenten. Als je merkt dat je dingen uitstelt, kun je iets anders doen voor die specifieke dag of op dat moment. Overigens was het doel van dit artikel om u kennis te laten maken met het concept van bullet journaling.

Meer informatie https://www.mylovelynotebook.nl